Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Мешовити хор " Шуматовац"
 

Мешовити хор

     

     Хор је основан на Сретење, 2. фебруара 1887. (по старом календару), на десетогодишњицу битке на Шуматовцу, под називом “Алексиначка певачка дружина – Шуматовац, а на иницијативу ентузијаста и заљубљеника у музику. Континуитет рада хора је у више наврата био прекидан, а последњи пут обновљен 2005. године и од тада успешно наставља са радом.

Мешовити хор "Шуматовац" на Фејсбуку

 

     Хор има на репертоару првенствено световну, али и духовну музику домаћих и страних аутора, као и прераде комерцијалних композиција уз инструменталну пратњу, а и композиције посвећене њима, које они са поносом изводе на својим концертима. Чине га певачи аматери и ентузијасти, људи различитих професионалних оријентација, али истинских заљубљеника у хорску музику.
     Хор је победник 1. Фестивала православне музике одржаног у Нишу 2008.године у оквиру 22. Интернационалних хорских свечаности (Награда за извођење православне музике).
     Од поновног активирања, хором диригује дипл. музичар Марија Станковић. Почетком 2010 год. диригентску палицу преузима дипл. музичар Милица Станковић и хором руководи до августа месеца исте године. Од 1.11.2010 год. Хором руководи Живорад Милосављевић-Жижа. Фебруара месеца 2012. хор преузима Милена Ињац, диригент и професор на Факултету музичке уметности у Нишу и руководи њиме и данас.

 
 
 
Програм