Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Музичко-сценски перформанс
„Рударски танго“
 

Славомир Васић

Музичко-сценски перформанс "Рударски танго"

-лирска сага о рударском животу

 

Учествују:

Милош Паовић

Тијана Васић

Хаџи Миодраг Миладиновић

 

Једна посве универзална и оригинална прича која уз „Петријин венац“ постаје једна од најубедљивијих и најузбудљивијих тема која дотиче и описује судбине и животе рудара, проткана убедљивом лириком Славомира Васића у његовом најснажнијем делу „Рударски танго“, наставља да живи кроз једну нову, богатију и комплекснију причу, обликовану као музичко-сценски перформанс, који у себи носи елементе глуме, сценског покрета и уметничке фотографије.

Све то вешто замишљено и храбро постављено на црти између перформанса и позоришне представе, оставља један висок утисак мултимедијалног пројекта који се ретко виђа.

Тим који игра „Рударски танго“ је заправо тим који функционише по принципу музичког хита: „With a little help from my friends“, то су уметници који у својој ДНК структури и сваком свом дамару имају урођени рударски импулс, тако да читавој причи дају убедљив, искрен и надасве аутентичан приказ. Милош Паовић као глумац, Тијана Васић - сценски покрет, Миодраг Хаџи Миладиновић - уметнички фотограф, уз подршку Марка Миладиновића и Александра Анђелковића, заједно обликују визуелну магију која извлачи то скривено светло из таме рударског окна.

За успешну реализацију читаве замисли велика заслуга припада Милошу Анђелковићу, који је од самог почетка важна подршка.

 

 

Премијера

Петак, 23. септембар 2016. год. у 20 сати

Велика сала Дома културе Алексинац

Улаз слободан

Музичко-сценски перформанс <br>„Рударски танго“
 
 
Репертоар