Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Концерт
Валентина Димитријевић (флаута)
Ана Стефанович (клавир)
 

Центар за културу и уметност Алексинац организује

 

Kонцерт

Валентина Димитријевић (флаута)

Ана Стефанович (клавир)

 

Гост концерта

Ансамбл „Мале флауте“

(ОМШ „Владимир Ђорђевић“ Алексинац)

 

 

ПРОГРАМ:

 

Ана Стефанович (кл. композиције):

„За Далиду“

„Размишљање“

B. Stoun - „Насликаћу ти зору“

J. Mouquet - Соната за флауту и клавир, Оп. 15

К. Ковач - „Златни дан“

Д. Максимовић, А. Стефанович - „Стрепња“

А. Стефанович - Бајка за флауту и клавир

 

Ансамбл „Мале флауте“:

B. Boismortier - Koncert za 5 flauta u a-mollu II stav

Кондоров лет - Традиционална Перуанска песма

Д. Краљић – „Девојко мала“

 

 

Валентина Димитријевић - биографија

 

Валентина Димитријевић је рођена у Алексинцу, где је завршила основно музичко образовање у музичкој школи Владимир Ђорђевићу класи професорке Ане Величковић Игић. Средњу музичку школу завршила је у Београду у класи професора Љубомира Димитријевића, а Музичку академију завршила је у Сарајеву, у класи професора Сакиба Лачевица. Тренутно је студент на магистарским студијама на Факултету уметности у Нишу у класи професорке Анђеле Братић.

Током студија наступала је у зељама целог Балкана као и у Аустрији, Чешкој Републици, Хрватској, Бугарској... Освајала је бројне награде на такмичењима Даворин Јенко у Београду и Тахир Куленовић“ у Ваљеву. Такође је наступала као солиста са војним оркестром Станислав Бинички у Београду, а свирала је прву флауту у војном оркестру Босне и Херцеговине. Такође је члан омладинске филхармоније Naissus у Нишу. Тренутно ради као наставник флауте у Основној музичкој школи „Владимир Ђорђевић“ у Алексинцу.

 

Ана Стефанович - биографија

 

Ана Стефанович је рођена 14.12.1994. у Београду, клавир учи од пете године код своје мајке проф. Диане Јовановић. Заршила је музичку школу „Славенски клавирски и теоретски одсек. Године 2014. је дипломирала на ФМУ (Београд) у класи проф. Дејана Синадиновића.

Као изузетни млади таленат освојила је до сада бројне републичке и међународне награде, најзначајније су:

I награда на Републичком такмичењу 2007. у Београду,

Лауреат међународног такмичења XXI Century Art, 2007. у Кијеву,

Лауреат VIII међународног EMCY такмичења Memory of Vladimir Horovitz - debut 2008. у Кијеву.

 

Наступала је у атријуму Народног музеја, галерији Прогрес, Дипломатском клубу, свечаној сали Скупштине града Београда, галерији САНУ, павиљону Цвијета Зузорић, сали београдске филхармоније, КЦБ галерији Арт Гет, СКЦ-у, Сали Руског дома, Великој сали и музичкој галерији Коларчеве задужбине. Са запаженим успехом наступала у дворанама Беча, Букурешта, Париза, Кијева, као и у многобројним дворанама широм Србије и Црне Горе.

Учествовала је у ТВ и радио емисијама РТС-а (Суботом увече, Београдски програм, Школски програм, Дневник, Недељно поподне, Стил, Радио 202, Сусретања, Вечерас заједно, Србија на вези). Рецензије наступа и интервјуи објављени су у Борби, Блицу, Вечерњим новостима, Политици, Беорами и часопису Ана.

Похађала је мастер-клас професора Невене Поповић (Србија), Паула Гулде (Аустрија), Мишела Сони (Француска), Њине Макарове (Русија), Ирине Степаненко (Украјина), Михаела Уде (Немачка).

Учествовала је на 5. педагошком форуму на ФМУ у Београду, у ревији концерата поводом обележавања 250 година од рођења Моцарта у КЦБ, и у међународној пијанистичкој недељи.

Осим клавира годинама се бави певањем и компоновањем и наступа у бројним салама широм Србије. Снимала је за Радио-телевизију Србије. Пише песме на енглеском, руском и шпанском језику. Промовише своју уметност тако што ствара синтезу разних жанрова: од класичне до савремене и ауторске музике, где наступа као пијанисткиња, кантаутор и певачица, што представља праву иновацију и освежење.

 

 

Понедељак, 3. април 2017. год. у 18 сати

Велика сала Дома културе Алексинац

Улаз слободан

Концерт <br>Валентина Димитријевић (флаута) <br>Ана Стефанович (клавир)
 
 
Репертоар