Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Koncert irskog plesa i muzike
Erin's Fiddle Irish Dancing Troupe
 

Trupa irskog plesa „Erin's Fiddle“ nastala je početkom septembra 2006. godine i za kratko vreme postala najveća plesna grupa tog tipa na ovim prostorima. Trenutno radi u 9 grupa, 5 odraslih i 4 dečje, sa preko 70 članova.

Uz veliki trud i naporan rad svih trenera i plesača, trupa je postigla mnogo toga na šta je danas vrlo ponosna. Bavi se tradicionalnim i modernim irskim plesom, kako takmičarskim, tako i u obliku nastupa.

Erin's Fiddle je prva plesna grupa u regionu koja je postala članica plesne asocijacije An Coimisiún le Rincí Gaelacha (CLRG), najstarije i najveće asocijacije plesača i učitelja irskog plesa.

Trupa je sarađivala sa plesačima i školama iz Slovenije, Rusije, Austrije i Irske. Plesači trupe Erin's Fiddle učestvovali su na mnogim plesnim radionicama i to sa plesačima i učiteljima iz samog vrha irskog plesa – Mary McElroy, Bernadette Flynn, Shane McAvinchey, plesnom školom Irish Dance Center Vienna, kao i sa plesačima iz trupe Lord of the Dance.

U stvaralačkom i plesnom opusu trupe Erin's Fiddle mogu se naći mnogobrojne medalje sa međunarodnih takmičenja (Beč, Milano, Štutgart, Prag), desetine autorskih koreografija, plesne predstave u samostalnoj produkciji („Erindol – irski ples pod vilinskom senkom” i „Ritam Grada, multimedijalna plesna predstava”), kompozicije za hor i muzički ansambl, tekstovi pesama, izložba fotografija i crteža, video spotovi i mnogi drugi uspesi i kreativna ostvarenja.

 

 

Petak, 10. novembar 2017. god. u 20 h

Velika sala Doma kulture Aleksinac

Cena ulaznice 400 din. (za kupovinu 10 i više ulaznica cena 300 din.)

Informacije i rezervacije ulaznica na tel. 018 / 804 618 lokal 102 i 064 / 893 37 26

Koncert irskog plesa i muzike <br>Erin's Fiddle Irish Dancing Troupe
 
 
Репертоар