Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Koncert Duo Crescendo
 

Program:

 

Vesna Petković - gitara

 

Fernando Sor  Menuet No 6 (A-dur)

Napoleon Coste - Les Soirees Dʼ Auteuil op. 23

Serenade

Scherzo           

Fernando Sor  Menuet No 5 (D-dur)

Dušan Bogdanović - Jazz Sonatina

            I Allegro grazioso 

II Adagio espressivo 

III Allegro molto 

(pauza)

 

„Duo CRESCENDO”

Bratislav Zlatković - flauta, Vesna Petković - gitara

 

Bratislav Zlatković - Night in Palilula (suite)

Maximo Diego Pujol - Suite Buenos Aires

I Pompeya

II Palermo

III San Telmo

Jean-Maurice Mourat - Iberiade (suite)

Allegro vivo, Allegretto, Allegro vivo,

Lento, Moderato, Allegro vivo

Astor Piazzolla - Libertango

 

 

Duo „Crescendo” - Bratislav Zlatković (flauta) i Vesna Petković (gitara) postoji od 2005. godine. Nastupаli su na celovečernjim koncertima u salama Niškog simfonijskog orkestra, sali „Madlenianum” u Zemunu, koncertnim dvoranama u Novom Sadu, Leskovcu, Negotinu, Požarevcu, Vranju, Novom Pazaru i drugim gradovima u Srbiji, koncertnoj dvorani - Banski dvor u Banja Luci (Republika Srpska). Duo je imao uspešne koncerte na međunarodnim festivalima u Grčkoj, Bugarskoj i Italiji, a kao solisti sa akademskim kamernim orkestrom u Srbiji i na međunarodnim festivalima u gradovima Murcia, Cartagena, Cieza, Tore Pacheco (Španija) i gradovima Pernik i Sofija (Bugarska). Duo „Krešendo” izvodi originalnu muziku za flautu i gitaru, kao i aranžmane klasične muzike pripremljene za ovaj sastav.

 

 

Biografije

 

MR VESNA PETKOVIĆ (1959) je studirala gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Stanka Preka, Ivana Korunića i Darka Petrinjaka, u čijoj klasi je diplomirala 1983. godine. Magistrirala je na FMU u Beogradu 2006. godine u klasi prof. Vere Ogrizović. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod eminentnih domaćih i stranih pedagoga i umetnika u zemlji i inostranstvu (Leo Vitosinski, Luis Zea, Jordi Kodina, Rafael Andija i dr.).

Od 1984. nastupa solistički i u raznim kamernim sastavima. Od 2000. godine intenzivnije koncertira solistički, a od 2007. i u duu „Crescendo” gitara-flauta, sa Bratislavom Zlatkovićem u Srbiji, Grčkoj, Španiji, Bugarskoj, R. Srpskoj, Italiji. Predstavila se solistički na Guitar Art Festivalu u Beogradu 2009. na Koncertu srpskih gitarista. Kao solista ostvarila je snimke za RTV kuće u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Karditsi (Grčka), Kjustendilu (Bugarska), itd. Snimila je 2 solistička CD-a.

Predavala je gitaru u Novom Sadu i na Višoj muzičkoj školi u Nišu. Iz njene klase diplomiralo je preko 30 gitarista koji danas rade po celoj bivšoj Jugoslaviji i u inostranstvu. Na Fakultetu umetnosti u Nišu predaje od 2000. i vanredni je profesor na predmetu Gitara.

Održala je više majstorskih radionica, seminara i bila član žirija u okviru domaćih i međunarodnih festivala gitare Guitar Art festival Beograd, Naissus Guitar festival Niš, Festivalima u Požarevcu, Leskovcu i drugim gradovima Srbije, kao i na Međunarodnim festivalima u Bugarskoj i Sloveniji.

Začetnik je Međunarodnih festivala gitare u Leskovcu i Nišu. Direktor je Naissus Guitar Festivala u Nišu.

 

BRATISLAV ZLATKOVIĆ (1961) je diplomirao flautu na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Nastupao je kao solista i član kamernih ansambala u Nišu, Beogradu, Sarajevu, Ljubljani... Tokom bogate muzičke karijere bavio se i popularnom muzikom. Snimio je šest albuma u izdanju PGP RTS. Kao kompozitor, aranžer i izvođač - multiinstrumentalista, nastupao je u koncertnim salama širom bivše Jugoslavije i bio je gost najvećih radio i TV stanica. Njegov kompozitorski opus obuhvata i muziku za pozorište, animirani i dugometražni film, za koju je dobiljao prestižne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima.

U oblasti umetničke muzike napisao je oratorijum „Na raskršću” za naratora, soliste, hor i simfonijski orkestar, kojim su otvorene „20. Internacionalne horske svečanosti” u Nišu. Ostvario je trajni snimak vokalno - instrumentalnog dela, „Ovo je moja zemlja” („Veliki rat”) u studiju RTS, u sali Kolarčeve zadužbine sa solistima, Simfonijskim orkestrom i horom Radio-televizije Srbije. Objavio je štampano izdanje i audio CD „Vergul - Art” sa 15 originalnih kompozicija za kamerne ansamble u izdanju Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu. Ove publikacije su imale svoju promociju na  celovečernjem koncertu „Autorsko veče Bratislava Zlatkovića” na Međunarodnom muzičkom festivalu NIMUS.

Umetnički je direktor i jedan od osnivača Naissus Guitar Festivala. Od 1993. godine bavi se pedagoškim radom u Srednjoj muzičkoj školi (Flauta), 1994. godine postaje predavač na Višoj muzičkoj školi (drugi instrument - Gitara), 2004. godine docent, a 2009. godine vanredni profesor na Katedri za kamernu muziku Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu.

 

 

Ponedeljak, 31. oktobar 2017. god. u 19 h

Galerija 2 Doma kulture Aleksinac

Ulaz slobodan

Koncert Duo Crescendo
 
 
Репертоар