Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Концерт Дејана Живковића
28.3.2017.
 

Концерт Дејана Живковића - хармоника

 

Програм:

1. G. Banchikov: Sonata № 1

2. Franz Liszt: Prelude and Fugue on BACH

3. Franz Ries: Perpetuum mobile

 

Гост концерта Вања Живковић - клавир

 

Програм:

1. J. S. Bach - Inventions No. 10 in G Major (BWV781),

2. W. A. Mozart - Sonata in D major, K. 311, 1. Movement,

3. P. Tchaikovsky - The Seasons, October,

4. M. Moszkowski – Etude No.6 F- Major

 

 

Дејан Живковић – биографија

 

Дејан Живковић је рођен 25. новембра 1970. године у Алексинцу. Основну музичку школу „Владимир Ђорђевић“ у Алексинцу завршио је 1984. године - наставник Живадин Живковић. За време школовања имао је доста наступа са музичком школом „Владимир Ђорђевић“, а посебно се издваја наступ у Загорју об Сави у Словенији. Паралелно са хармоником свирао је и бас гитару у дечјем оркестру „Ведри звуци“, који је водио професор Јовица Гавриловић, са којим је наступао на Међународном дечјем фестивалу у Шибенику, Мокрањчевим данима у Неготину, Скопљу, као и у Школи за музичке таленте у Ћуприји. Све то је допринело да развија велику љубав према музици и хармоници. Наставља школовање и уписује средњу музичку школу „Др Милоје Милојевић“ у Крагујевцу, у класи професора Радомира Томића. Неке од награда: 1986. год. - Међународно такмичење у Стрези (Италија) - I награда, 1987. год. - Савезно такмичење у Пули - I награда, 1987. год. - Међународно такмичење у Кастелфидарду (Италија) - III место и др.

По завршетку средње школе, полаже пријемни испит на Музичкој академији „Гњесиних“ у Москви, у класи професора Јурија Алексејевића Вострелова.

Од 1995. до 2003. године, ради на Вишој музичкој школи у Нишу, као и у Oсновној музичкој школи „Владимир Ђорђевић“ у Алексинцу. 1998/99. год. ангажован је као професор у Основној музичкој школи „Миленко Живковић“ у Параћину.

Магистарске студије уписује 1999. године на Факултету за музичку уметност у Скопљу, главни предмет - хармоника, у класи доцента Војина Васовића. Магистрирао је 2002. године.

Од 2000. године, по отварању Факултета уметности у Нишу, ангажован је на музичком одсеку - хармоника.

Са студентима и ђацима редовно је учествовао на такмичењима у Србији и иностранству. Одржао је више солистичких концерата у Србији, а посебно се издваја наступ са камерним оркестром Факултета уметности у Нишу, у сали Нишког симфонијског оркестра. Учествовао је у жиријима на такмичењима хармоникаша у Србији.

 

 

Вања Живковић - биографија

 

Вања Живковић, ученик V разреда ОМШ „Владимир Ђорђевић“ у Алексинцу, у класи професорке Анђелке Димитријевић. Од самог почетка школовања - инструмент клавир, показује таленат за музички развој, а посебно уз стручно усмеравање професорке Анђелке Димитријевић.

Наступао је на више међународних такмичења у Србији, као и на многим концертним дешавањима у Алексинцу.

 

Такмичења:

 

- 2013. VI Међународно такмичење „Славенски“ у Новом Саду, I награда,

- 2014. XVIII Такмичење малих пијаниста, IV међународно, II награда,

- 2015. V смотра стваралаштва српских композитора у Убу, I награда,

- 2015. Републичко такмичење ученика музичких школа Србије у Београду, III награда,

- 2016. VI Међународни фестивал „Музичко пролеће“ у Смедеревској Паланци, I награда.

 

 

Уторак, 28. март 2017. год. у 18 сати

Галерија 2 Дома културе Алексинац

Улаз слободан

Концерт Дејана Живковића <br>28.3.2017.
 
 
Репертоар