Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Концерт Дејана Живковића
 

Концерт
Дејан Живковић
(хармоника)

Дејан Живковић је рођен 25. новембра 1970. године у Алексинцу. Нижу музичку школу Владимир Ђорђевић у Алексинцу завршио је 1984. године, у класи наставника Живадина Живковића, након које уписује средњу музичку школу „др Милоје Милојевић у Крагујевцу, у класи професора Радомира Томића.

За време школовања у Крагујевцу, осваја многобројне награде на такмичењима у Италији (Кастелфидардо, Стреза, Камало), Хрватској (Пула, Дубровник) и Србији (Београд, Сокобања). Изводи концерте у Крагујевцу, Алексинцу,  Зајечару и учествује на концерту класе у Београду, у Музичкој школи Станковић.

По завршетку средње школе, полаже пријемни испит на Музичкој академији Гњесиних у Москви, у класи професора Јурија Алексејевића Вострелова. Наступа на више концерата у Србији.

1996. године био је коаутор уџбеника Практикум за други инструмент – хармоника,  за студенте теоретског одсека Више музичке школе.

Од 1995. до 2003. године ради на Вишој музичкој школи у Нишу, а паралелно и у Oсновној музичкој школи Владимир Ђорђевић у Алексинцу од 1995. до 2008. године.

1999. године уписује магистарске студије у Скопљу, главни предмет - хармоника у класи доцента Војина Васовића. Магистрирао је 2002. године. Од 2003. године је професор на Факултету уметности у Нишу. Учествује као солиста на многим концертима у Србији и члан је многих жирија.

Програм концерта

1. Ј. С. Бах: Прелудијум у Г-дуру (оргуљски)

2. Т. Лунгвист: Мала Сонатина

3. Д. Скарлати: Соната у Ф-дуру

4. П. И. Чајковски: Балет Крцко Орашчић:
     - Марш
     - Плес шећерне виле
     - Руска игра – Трепак

5. Три комада из доба ренесансе:
     - Зелени рукави (Енглеска – анонимни аутор)
     - Очаравајућа лепотица (Италија - анонимни аутор)    

6. А. Даргомишски: Песма без речи

7. Ј. Дербенко – Токата

8. Г. Росини – Каватина Фигаро


Четвртак, 24. септембар 2015. год. у 19 сати
Галерија 2 Дома културе Алексинац
Улаз слободан

Концерт Дејана Живковића
 
 
Репертоар