Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Концерт Анђела Братић - флаута и Драган Јовановић - клавир
 

ПРОГРАМ

 

Jules Mouquet (1867-1946) - Соната за флауту и клавир

- Pan et les bergers / Пан и пастири

- Pan et les oiseaux / Пан и птице

- Pan et les Nymphes / Пан и нимфе

 

John Rutter  (1945) - Античка свита

- Preludijum

- Ostinato

- Aria

- Valcer

- Šanson

- Rondo

 

Maurice Ravel (1875-1937) - Pavane pour une infante defunte / Павана за умрлу принцезу

 

Antonio Bazzini (1818-1897) - La Rondes des Lutins / Игра патуљака

 

 

БИОГРАФИЈЕ

 

Анђела Братић добитница награде часописа Музика класика” за најбољег женског извођача за 2014. годину, дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду. Магистарске студије (Konzertexamen) завршава на Универзитету „Johannes Gutenberg” (Hochschule für Musik) у Мајнцу у класи професора Дејана Гаврића и стиче звање концертног солисте.

Усавршавала се на мајсторским курсевима код еминентних флаутиста и педагога Ирене Графенауер, Јаноша Балинта, Јоси Археајма, Дејана Гаврића, а 2009. године финансирана од стране Аустријског министарства за науку и културу боравила је на стручном усавршавању у Бечу код проф. Диетера Флурија, солисте Бечке филхармоније.

Добитник је више Републичких и међународних награда од којих се издвајају I награда на Интернационалном фестивалу у Фивицану (Италија), Music world” у категорији соло флаута и I награда на истом такмичењу у категорији инструментална дуа 2003. године.

Као солиста наступала је са Симфонијским оркестром Ho Chi Minh City-ја (Вијетнам), Симфонијским оркестром РТС-а, Црногорским симфонијским оркестром, Нишким симфонијским оркестром, Камерним оркестром Virtuozi di Praga”, Камерним оркестром „Simfonieta di Udine”, Симфонијским оркестром „Simfonieta Vidin”, Камерним оркестром „Imperio”, Камерним оркестром „Нова музика“, Камерним оркестром ФУ у Нишу, Академским оркестром СКЦ-а Универзитета у Нишу, Симфонијским оркестром Sinfonieta Sofia”, Бањалучком филхармонијом, под вођством угледних диригената. Учествовала је на значајним фестивалима у земљи - Guitar Art, НИМУС, Мокрањчеви дани, Тисин Цвет, Constantinus, као и Барски љетопис, Дани музике, Espressivo, Међународни фестивал камерне музике у Црној Гори, Spectrum у Словенији и Сарајевска зима у Босни и Херцеговини.

Концерте је одржала у Немачкој, Грчкој, Италији, Шведској, Аустрији, Шпанији, Румунији, Француској, Словенији, Македонији, Чешкој, Вијетнаму, Русији, Мађарској, САД, Јужној Кореји. Одржала је Мастер семинаре у Србији, Црној Гори, Грчкој, Румунији и Јужној Кореји.

Као чланица „Mozarteum” оркестра из Салцбурга, остварила је веома успешну турнеју у градовима Немачке и Аустрије, 2010. године. Као чланица Фестивалског „Штраус оркестра“ свирала је на турнејама у Шпанији и Португалији и наступила у дворанама као што су „Palau de la Musica”, Gran Theater Liceu”, „Auditorio de Bacelona”, „Auditorio de Madrid” и другим.

2011. године са великим успехом, извела је премијерно композиције српских композитора на 39. светској конвенцији флаутиста у Америци, Шарлот, Северна Каролина.

2013. године одржала је реситал у Миленијум Сали, чувеног „Кенеди центра” у Вашингтону.

Снимала је за потребе РТС, РТЦГ, Радио Београда, нишких ТВ станица, Шведског државног радија и Немачке ТВ станице SAT1.

Члан је дувачког квинтета „Нишки солисти”, квартета „Камерна банда” и триа „Masala”.

Редовни је професор Факултета уметности у Нишу, на предмету Флаута. 2016. године Факултет уметности у Нишу објавио је њен први самостални CD, са виртуозним композицијама за флауту и клавир под називом Fantasy.

 

 

Драган Јовановић пијаниста, рођен је 1981. године у Нишу. Студије клавира завршио је на Факултету уметности у Нишу у класи проф. Драгослава Аћимовића а магистарске студије у класи проф. Зорана Јанчића.

Од самог почетка свог школовања показивао је велико интересовање и пијанистички таленат, учествовао и освојио више значајних награда на међународним, савезним и регионалним такмичењима.

У време студија започиње сарадњу са Нишким симфонијским оркестром и Нишким академским хором, постаје члан камерног састава „Trio Gracioso (два гласа и клавир) са којим и данас наступа, а од 2009. до 2014. године био је члан клавирског триа „Constantinus” са којима је наступао на фестивалима и концертима широм Србије и у иностранству.

Поред успешне уметничке делатности Драган Јовановић има и запажену педагошку делатност и добитник је бројних диплома за остварене педагошке резултате на међународним такмичењима студената комплементарног клавира.

Од октобра 2007. године, Драган Јовановић је ангажован на Факултету уметности у Нишу, из предмета Клавир-упоредни предмет, а тренутно је шеф катедре за упоредни клавир, у звању ванредни професор на истом предмету.

 

 

Уторак, 16. јануар у 19 сати

Галерија 2 Дома културе Алексинац

Улаз слободан

Концерт Анђела Братић - флаута и Драган Јовановић - клавир
 
 
Репертоар