Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Изложба слика " Алексинац"
Мирољуб Токић
 

Мирољуб Токић

 

Рођен је у Глоговици. Гимназију је завршио у Алексинцу, потом студије на Универзитету у Београду и стекао звање доктора ветеринарске медицине. Праксом се бавио до пензионисања.

 

Члан је Удружења ликовних уметника Алексинац (УЛУА)

Учесник је више сликарских колонија и колективних изложби.

Ово је његова шеста самостална изложба.

 

 

Алексинац - ново виђење

 

     Након двадесетак колективних изложби и пет самосталних, овај плодни аутор нас је удостојио сагледавања његове шесте самосталне изложбе. Изложба која наговештава привођење крају сликарском истраживању Мирољуба Токића и стилским свођењем његовог ауторизма.

     На самом почетку његове излагачке, не и сликарске делатности, били су пејзажи краја у коме живи. Након тога је уследила изложба портрета, па људи у простору, а онда се упустио у експериментисање са спајањем свега овога, да би нам сада приредио изложбу с мотивима Алексинца - града у коме је провео највише времена. Панорамно сагледавање, детаљи познатих зграда и делова града, Црква... Алексинац.

     Из магловите стварности, људи са улица овог града, изронили су јасни изрази оцртаних зграда. Надахнуто виђење простора без људи. Јасно се примећује да је рађено са скицама као код старих мајстора с одсуством апстрактних ипровизација и приближавању реалистичким сагледавањима. Тек на моменте се уочава магловитост, која није у потпуности нестала.

     Један нови приступ који открива јаснију перспективу и дубину. Јасан приказ стилски прочишћен с ауторским печатом уоченим већ на првим изложбама овог сликара.

     Један нови М. Токић, различит али не и другачији.

 

                                                                                 Иван Матејевић

Изложба слика " Алексинац" <br>Мирољуб Токић
 
 
Репертоар