Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Изађи ми на теглу
 

Манифестација - караван „Изађи ми на теглу!” је програмски, продукцијски и организационо потпуно јединствена у држави и региону. „Изађи ми на теглу” спаја традиционално и модерно, село и град, прошлост и садашњост, добар рецепт са истанчаним укусом, затим све то промеша и на крају уради оно што најбоље зна – напуни теглу!

Манифестација „Изађи ми на теглу” у основи је забавно-такмичарског карактера и одржава се у више од 30 градова широм Србије од августа до октобра. Из године у годину, око 450 такмичарских екипа, више од 3.000 учесника, испече чак 100.000 паприка! За преко 30 дана каравана спремићемо око 10.000 тегли ајвара.

Изазивамо све врсне куваре, гурмане, обожаватеље ајвара! Изађи ми на теглу и покажи зашто је баш ајвар твоје екипе најбољи у Србији!

 

Четвртак, 19. септембар 2019. од 11:00 до 18:00 часова

Плато Дома културе Алексинац

 

 

ПРОПОЗИЦИЈЕ ЗА ТАKМИЧАРЕ

 

1. Такмичарске екипе пријављују се по позиву локалног партнера путем јавних гласила, док је број екипа које могу учествовати ограничен на максимално 15;

 

2. Тамичарска екипа мора имати минимум 2 члана. Екипу могу да чине: чланови уже или шире породице, комшије, удружења жена или било која друга удружења, ученици и наставници, студенти, колеге са посла, пријатељи, итд.

 

3. Такмичари су у обавези да дају назив својој екипи, што креативније могуће и именују капитена који ће је представљати. Kапитен координира екипу током такмичења и комуницира са локалним партнером и организатором;

 

4. На манифестацији учествује првих 15 екипа које су се пријавиле. Уколико нека од екипа одустане од учешћа у манифестацији то може учинити најмање 7 дана пре почетка манифестације и у обавези је да о томе писмено обавести локалног партнера, након чега прва од 3 резервне заузима слободно место;

 

5. Такмичарске екипе су у обавези да када се пријаве потпишу потврду о учествовању у манифестацији у просторијама локалног партнера.

 

6. Такмичење званично почиње у 11:00 сати и завршава се у 18:00 сати, односно и раније уколико све такмичарске екипе буду завршиле такмичење пре предвиђеног времена;

 

7. Kапитен сваке екипе у обавези је да дође на место одржавања манифестације најкасније у 10:30 сати. Екипе морају бити спремне у 11:00 сати за почетак манифестације;

 

8. Екипа или капитен након завршетка такмичарског дела не смеју напустити штанд, јер се од 18:00 до 18:15 сати узимају узорци ајвара (уколико такмичарске екипе заврше раније, прикупљање узорака помера се у складу са тиме);

 

9. Хигијенски услови:

- такмичари и такмичарке са дужом косом у обавези су да имају скупљену косу у високи реп или пунђу,

- организатор манифестације за све такмичаре обезбеђује хигијенске рукавице,

- такмичари су у обавези да добро оперу целокупну количину паприке пре почетка припреме ајвара,

- такмичари су у обавези да изврше стерилизацију тегли на традиционалан начин,

- такмичари су у обавези да смеће које је настало током припреме одлажу у кесе предвиђене за то, које обезбеђује организатор манифестације и да те кесе након завршетка такмичења одложе у контејнере за смеће.

 

10. Организатор манифестације обезбеђује: наткривене штандове за све такмичарске екипе, паприку (куртовку) у количини потребној за припрему једне туре ајвара, шпорет Смедеревац за припрему ајвара, тегле са поклопцем, уље, со, шећер, дрва за ложење, столове за припрему и одлагање тегли, пластичне посуде за љушћење паприке;

 

11. Такмичари морају да обезбеде сав потребан прибор за припрему ајвара, а обавезно морају имати: шерпу, варјачу, кутлачу, ножеве, машину за млевење паприке, итд.

 

12. За сваку такмичарску екипу биће обезбеђене три столице. Уколико екипа броји више чланова, такммичари имају право да понесу своје столичице или столице, јер се манифестација одржава на отвореном и није обезбеђено место за седење;

 

13. Најбољи ајвар бира стручни жири који у саставу има три обавезна члана: најбољи локални кувар, технолог и позната личност која је остварила значајне резултате за своју општину и шире. Уколико постоји потреба, број чланова жирија може бити већи, али мора имати непаран број чланова.

 

14. На манифестацији се бирају три најбоља ајвара. Поред награда за три најбоља ајвара која су изабрана од стране жирија, првонаграђена екипа пласира се директно у финале.

Изађи ми на теглу
 
 
Репертоар