Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Представа " Индиго"
Дом омладине Београда,
Град театар Будва и Смарт студио
 

Представа "ИНДИГО"

Копродукција:
Будва град театар
Смарт студио
Дом омладине Београда

Tекст
Душкo Премовић

Режија
Бранислав Лечић

Играју:
Даница Максимовић............Ана
Бранислав Лечић................Зара
Марија Вицковић................Бела
 
Музика и сонгови: Саша Милошевић
Аранжмани: Зоран Радетић
Кореограф: Даница Араповић
Асистент редитеља и дизајнер плаката: Дејан Јанковић

О КОМАДУ:
Две доминантне даме, Бела (35) и Ана (56), раде у истој канцеларији дуги низ година не знајући апсолутно ништа једна о другој. Послове обављају ревносно и професионално, док су им приватни животи у расулу. Изгубљене, усамљене, исцрпљене темпом, радом и конкуренцијом (коју понекад и безразложно доживљавају) губе себе и у таквом стању атакују једна на другу. Одбрамбеност, страхови и осетљивост преточени у другу форму - агресивност, препотенцију и ароганцију. Старија колегиница добија отказ из недефинисаних разлога, тако да себи даје бахату слободу, слободу очајника. Након бујице окршаја, вређања, подметања, лажних телефонских разговора, зближавају се и искрено бодре једна другу, не би ли се очувале и пребродиле свака своје проблеме. У најлепшим тренуцима се растају. Бела остаје сама, све до појаве мушкарца, домара и бившег робијаша, који је извлачи из зачараног круга свакодневице, нудећи јој брак.

У модерном друштву где идентитет није ништа више до низ обављених задатака, где се ствари категоришу површно и појавно, две жене, које седе у златном кавезу, амбициозне, способне, моћне и успешне крију се иза циљева, интереса и амбиција. Делећи радно место, наизглед деле и судбину. Драма „Индиго“ је прича о савременом свету жена, о жени у савременом свету, о продатом, изгубљеном, наизглед надокнађеном, преплаћеном, прецењеном, изгубљеном и враћеном, прича о свима нама чије границе отуђености чврсто стоје на хоризонту либералног капитализма. Душко Премовић нас вешто води кроз ликове чије судбине дели велики број жена у савременом друштву и идеја овог текста, поред етаблирања проблема савременог система, јесте да заправо покрене мисао и продрма кавез. Овај комад преведен је на енглески језик, јавно читан у Америци, а своје прво извођење имао је на фестивалу Будва Град театар.

Душко Премовић је рођен 2.5.1964. године. Дипломирао је глуму на Факултету драмских уметности у Београду, у класи Предрага Бајчетића. Играо је у већини београдских позоришта: Атеље 212, Југословенско драмско позориште, Београдско драмско позориште, Народно позориште Београд... Учествовао је на бројним позоришним фестивалима, Дубровник, Сплит, Охрид... Писањем почиње да се бави од 2001. године. За филмска и ТВ сценарија као писац и аутор награђиван је више пута... Његова дела освајају значајне ауторске награде на многим телевизијским и филмским фестивалима у земљи и иностранству. Живи и ради у Београду.


Четвртак, 23. октобар 2014. год. у 20 сати
Велика сала Дома културе Алексинац
Цена улазнице 400 дин.

Опширније на Фејсбук страници ЦКУ Алексинац

Представа " Индиго" <br>Дом омладине Београда, <br>Град театар Будва и Смарт студио
 
 
Репертоар