Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Изложба радова малог формата
чланова УЛУПУДС-а 2014.
 

Радови малог формата чланова УЛУПУДС-а 2014.
17-28. новембар 2014.
Галерија 2 Дома културе Алексинац
Отварање изложбе у понедељак, 17. новембра 2014. у 19 сати

Уместо критике

 

Тачка, линија, боја, камен … папир, картон, платно, дрво… богатство идеја, личних поетика, преточених у цртеж, слику, графику, мозаик, фотографију, илустрацију, …или само скица, бљесак енергије, као забелешка у функцији  припреме за нову слику...

Та компактност, различитих мишљења бројних стваралаца из свих секција УЛУПУДС-а, наравно на једном месту, чини ову изложбу посебном и значајном, а дела настала у последње две године дају приказ актуелних стремљења и сцену садашњег тренутка на нашим просторима.

Мали формат колико с једне стране спутава, толико чини се, пружа неограничену слободу изражавања уметника, па зато често, с лакоћом изнето конкретно, јасно, прочишћено дело, остаје с’ јасном поруком и намером, без могућности другачијег тумачења.  А међусобним прожимањем у истом простору и мењањем амбијента кроз галеријске просторе различитих градова, даје сваки пут нову свежину и пуноћу садржаја посматрачу те осећај увек нове емоције.

Пружа се прилика да се ове године могу видети радови 42 уметника, а бројност градова адекватна је пруженим могућностима простора и термина, али и финансијским фактором. Но потреба, да се квалитет изложбе сваке године подиже на виши ниво, обновило је као подстицај, још раније  успостављену доделу награда на завршној изложби у Београду, а за промену, да се догоди до краја календарске године у којој је започето излагање.

                                                                                    Љиљана Илић-Радовановић

Изложба радова малог формата <br>чланова УЛУПУДС-а 2014.
 
 
Репертоар