Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Film " Igre gladi: Sjaj slobode (I deo)"
 

"IGRE GLADI: Sjaj slobode (I deo)"

Originalan naslov: "The Hunger Games: Mockingjay - Part 1"

 

Reditelj: Francis Lawrence

Uloge: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Philip Seymour Hoffman, Donald Sutherland, Sam Claflin

Žanr: akcija, avantura, SF

Trajanje: 125 min

 Mlada Oskarovka Dženifer Lorens vraća se ulozi koja ju je proslavila. U filmu Igre gladi: Sjaj Slobode 1. deo ona je ponovo Katnis Everdin, ali ovog puta nije više nepoznata devojka nego vođa masovne pobune potlačenih protiv vladajućeg Kapitola.

Priča postaje još napetija kako futuristička hronika života Ketnis Everdin ulazi u novo poglavlje. Igre su možda zauvek uništene, ali borba za preživljavanje postaje sve žešća. Ketnis će morati biti hrabrija i jača nego ikad u borbi sa svemoćnim Kapitolom. Shvata da nema izbora osim da razapne krila i prigrli simbol Ptice rugalice. Da bi spasla Pitu ona mora da postane vođa.

Ketnis se na početku filma budi u mračnom i razorenom, navodno, više nepostojećem Okrugu 13. Ubrzo će biti suočena sa strašnom istinom da je Okrug 12 uništen, a Pita zarobljen, izmanipulisan i pod uticajem predsednika Snoua na Kapitolu. Ketnis ujedno saznaje i za tajnu pobunu koja se iz Okruga 13 širi Panemom, a u središtu koje će se ubrzo i sama naći. U filmu još bolje upoznajemo Panem i to u periodu velikih previranja.

Četvrtak, 11. decembar 2014. u 20h

Velika sala Doma kulture Aleksinac

Cena ulaznice 250 din.

Film " Igre gladi: Sjaj slobode (I deo)"
 
 
Репертоар