Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
10. Kids Fest
 

10. Kids Fest
3 - 14. novembar 2014.
Dom kulture Aleksinac

Program:

Ponedeljak, 3.11.2014.
"BELA I SEBASTIJAN"
igrani, titlovan

Utorak, 4.11.2014.
"SOLAN I LUDVIG"
animirani, sinhronizovan

Sreda, 5.11.2014.
"DEČKO MRAV"
igrani, sinhronizovan

Četvrtak, 6.11.2014.
"OLSEN U VELIKOJ NEVOLjI"
animirani, sinhronizovan

Petak, 7.11.2014.
"KASPER I EMA - NAJBOLjI PRIJATELjI"
igrani, titlovan

Ponedeljak, 10.11.2014.
"BILA JEDNOM JEDNA ŠUMA"
dokumentarni, sinhronizovan

Utorak, 11.11.2014.
"ERNEST I SELESTIN"
animirani, sinhronizovan

Sreda, 12.11.2014
KASPER I EMA NA ZIMOVANjU
igrani, titllovan

Četvrtak, 13.11.2014.
"RAJSKO PUTOVANjE"
animirani, sinhronizovan

Petak, 14.11.2014.
"ZAGONETNI DEČAK"
igraniBELA I SEBASTIJAN
Titlovano
Igrani, avantura
Preporučeni uzrast: 6+
Originalni naziv: Belle et Sébastien
Režija: Nicolas Vanier
Zemlja porekla: Francuska
Trajanje: 104 minuta     Sebastijan je jedan snalažljiv i nezavistan šestogodišnjak koji živi sa svojim dekom u malom selu u Francuskim Alpima. Zahvaljujući svojoj hrabrosti i upornosti, uspeva da ukroti divljeg psa od koga se svi žitelji sela plaše. Ubrzo potom ga naziva Bela i njih dvoje postaju nerazdvojni drugari, čije prijateljstvo niko ne može da razdvoji.
     Ukoliko ste voleli film "Lesi se vraća kući", ova priča će vas oduševiti svojom toplinom i lepotom prikazanih pejzaža, kao i pričom o jednom divnom prijateljstvu.
SOLAN I LUDVIG
Sinhronizovano
Animacija, porodični
Preporučeni uzrast: 5+
Originalni naziv: Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa
Režija: Rasmus A. Sivertsen
Zemlja porekla: Norveška
Trajanje: 73 min


      Božić se približava, a nema snega. Mali jež Ludvig je mnogo tužan, voleo bi najviše na svetu da sneg konačno počne da pada. Neverovatni izum Reodora Felgena, najveći top na svetu koji izbacuje sneg, dospeva u pogrešne ruke - urednika lokalnih novina Frimanda Plosena koji samo razmišlja o obaranju rekorda u proizvodnji snega. Ludvig i svraka Solan udružuju snage i pokušavaju da isprave stvari. Dok strašna snežna oluja besni, prepušteni su sami sebi jer je Reodor Felgen iznenada nestao. Kako katastrofa preti da uništi celo selo, Ludvig prevazilazi sve svoje strahove da bi spasio prijatelje, selo i Božić.
DEČKO MRAV
Sinhronizovano
Igrani, avantura, komedija
Preporučeni uzrast: 7+
Originalni naziv: Antboy
Režija: Ask Hasselbalch
Zemlja porekla: Danska
Trajanje: 77 minuta


     Nakon što ga je ujeo mrav, dvanestogodišnji dečak Pele dobija super moći. Uz pomoć zaljubljenika u stripove Vihema, Pele stvara tajni identitet – postaje superheroj Dečko mrav. Kada strašni zlikovac pod imenom Muva napadne malu zajednicu u kojoj Pele živi, Dečko mrav mora da odgovori na pretnju i zaštiti svoje prijatelje.
     Svima su nam poznati superheroji poput Betmena, Supermena i Spajdermena, ali ono što ćemo naučiti iz filma "Dečko mrav" je da hrabrost ne zavisi od toga da li si mali ili veliki, jer heroji "dolaze u svim veličinama".
OLSEN U VELIKOJ NEVOLjI
Sinhronizovano
Animacija, porodični
Preporučeni uzrast: 5+
Originalni naziv: Olsen Banden på dybt vand
Režija: Jørgen Lerdam
Zemlja produkcije: Danska
Trajanje: 80 min


     Da li čast danske nacije može da spasi problematičan trio – Olsenova banda? Podmukao biznismen Beng Johansen prodaje najveći pronalazak i državnu tajnu, mašinu za optimizaciju ulja. Međutim, legendarni Egon Olsen ima plan – kako da sebi obezbedi još novca i spasi obraz državi. Zajedno sa svojom bandom pokušava da “pomrsi konce” Johansenu i sačuva pronalazak. Sve što je potrebno je torba za hlađenje, kišobran, praćka i dva komada žvake. Priča o Olsenovoj bandi u proteklih pedeset godina se na velikom platnu našla preko deset puta u Norveškoj i Danskoj.
KASPER I EMA - NAJBOLjI PRIJATELjI
Titlovano
Igrani, porodični
Preporučeni uzrast: 5+
Originalni naziv: Karsten og Petra blir bestevenner
Režija: Arne Lindtner Næss
Zemlja porekla: Norveška
Trajanje: 75 min


     Onog trenutka kada se upoznaju u vrtiću, Kasper i Ema postaju najbolji prijatelji. Zajednička stvar koja ih povezuje jeste da oboje imaju posebne plišane igračke. Kasperov plišani Lavić se trudi da izgleda kao da je veoma hrabar, međutim često je uplašen. Emina plišana Zečica postaje ljubomorna kada sazna da Ema za svoj peti rođendan želi da dobije psa. Kada Zečica nestane, Emu to strašno rastuži. Da li će uspeti da pronađe svoju igračku i proslavi rođendan sa svojim najboljim prijateljima?
      Film “Kasper i Ema – najbolji prijatelji” je na dečijim filmskim festivalima ove godine osvojio brojne nagrade.
BILA JEDNOM JEDNA ŠUMA
Sinhronizovano
Dokumentarni
Preporučeni uzrast: 4+
Originalni naziv: Il était une forêt
Režija: Luc Jacquet
Zemlja porekla: Francuska
Trajanje: 78 minuta


     Dokumentarni film “Bila jednom jedna šuma” počinje u krošnji ogromnog moabija u slivu reke Kongo u Gabonu, dok poznati francuski botaničar, Fransis Al sedi na grani i crta. Svaka biljka i svaka životinja u šumi su intimno povezani.
    Novi film francuskog reditelja Lika Žakea predstavlja ne samo omaž veličanstvenosti prašuma nego i apel za njihovu zaštitu od izumiranja. Žake prati životnu priču prašume u kojoj su se tokom stotina godina odigrali prirodni procesi.
ERNEST I SELESTIN
Sinhronizovano
Animacija, drama, komedija
Preporučeni uzrast: 6+
Originalni naziv: Ernest and Celestine
Režija: Stéphane Aubier, Vincent Patar
Zemlja porekla: Francuska, Belgija
Trajanje: 80 min


     Postoji svet u kojem medvedi žive iznad zemlje u svojim gradovima, a zečevi u svom podzemlju. Između dve vrste vlada strah i mržnja. Međutim, kada mišica Selestin, pronađe zajednički jezik sa siromašnim medvedom Ernestom, oba sveta ih odbacuju. Između mišice i medveda se razvija neraskidiv odnos, ali zbog različitosti koje postoje među njima, upadaju u nevolju i primorani su da odbrane svoje prijateljstvo.
     Ernest i Selestin je francusko-belgijska animirana komedija koja je nastala prema istoimenom serijalu knjiga. Film je prikazan na Kanskom filmskom festivalu, a 2013. godine bio je nominovan za Oskara u kategoriji za najbolji animirani film.
KASPER I EMA NA ZIMOVANJU
Titlovano
Igrani, porodični
Preporučeni uzrast: 5+
Originalni naziv: Karsten og Petra på vinterferie
Režija: Arne Lindtner Næss
Zemlja porekla: Norveška
Trajanje: 73 min


     Kasper je mali dečak čiji se roditelji svakodnevno svađaju i otkazuju porodični odmor u Španiji. Kako bi ga oraspoložila, njegova najbolja drugarica Ema ga poziva na skijanje. Kada dečak iz komšiluka počne da provodi previše vremena sa Emom na zimovanju, Kasper postaje ljubomoran. Da li će uspeti da prevaziđe svoje strahove i pridobije nazad svoju najbolju prijateljicu?
     Arne Lindtner Nes jedan je od najcenjenijih norveških reditelja filmova za decu. “Kasper i Ema na zimovanju” je nastavak filma “Kasper i Ema – najbolji prijatelji” koji je ušao u selekciju međunarodnog filmskog festivala TIFF Kids.
RAJSKO PUTOVANJE
Sinhronizovano
Animacija, avantura
Preporučeni uzrast: 7+
Originalni / međunarodni naziv: Beyond Beyond
Režija: Esben Toft Jacobsen
Zemlja produkcije: Švedska, Danska
Trajanje: 78 minuta


     Johan je hrabar i znatiželjan mali zec koji živi sa ocem na brodu. Uzgajaju povrće i Johan ima dovoljno prostora da se igra. On svakog dana iz čamca šalje poruku u boci majci na koju ne dobija odgovor. Jednog dana, dok je njegov otac bio u nabavci, dobija tajanstveni poziv putem brodske radio stanice. Johan prepoznaje svoju priliku da ode na mesto gde je njegova majka i reši misteriju. Dok sve više i više uči o životu, dolazi u sukob sa najmoćnijom silom na svetu.
Priča o malom zečiću koji nije dovoljno star da razume pravila života, a čezne za nemogućim stvarima neće nikog ostaviti ravnodušnim.
ZAGONETNI DEČAK
Igrani, avantura, porodični
Preporučeni uzrast: 6+
Originalni naziv: Zagonetni dječak
Režija: Dražen Žarković
Zemlja porekla: Hrvatska
Trajanje: 88 minuta


     Koko je domišljati i spretni četrnaestogodišnji dečak koji uz pomoć prijatelja rešava novu misteriju. Kokov prijatelj Tomo nedavno se doselio u grad i čezne za pustolovinama. Njihovu pažnju je privukao novi učenik koji se neobično ponaša. Zajedno s Marijanom, prijateljicom iz razreda, korak po korak otkriće njegovu dobro čuvanu tajnu. Da li su Koko i prijatelji dorasli ovom zadatku? Da li će mešanje u tuđe tajne ugroziti njihovo prijateljstvo?
     "Zagonetni dečak" je nastavak filma "Koko i duhovi" i predstavlja spoj detektivske priče i porodične avanture o jednom hrabrom dečaku i njegovim pustolovinama.Dom kulture Aleksinac - Galerija 2
Početak projekcija u 18 sati
Cena ulaznice 100 din.

10. Kids Fest
 
 
Репертоар